HOE IS SPRINKLE ONTSTAAN?

.Sprinkle is ontstaan uit verontwaardiging voor het menselijk leed dat Aids met zich meebrengt, in het bijzonder voor kinderen.
 Na enkele reizen in Zuid-Afrika werden de omvang en de gevolgen van het Aidsprobleem ons pijnlijk duidelijk. Een hele generatie valt weg en miljoenen weeskinderen blijven achter. 
Massa’s gezinnen worden geleid door een kind van 12 jaar of jonger. Moeilijk in te beelden… Nog moeilijker om naast te kijken.

lees meer...


FACEBOOK


Ontvang onze nieuwsbrief

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 


CONTACT

Sprinkle vzw
Nattenhaasdonkstraat 3 - 2880 Bornem
Belgie

Chantal De Maeyer
+32 486 36 62 97
chantal@sprinkle.be

Sprinkle vzw is erkend door
de Koning Boudewijnstichting

rekeningnr: BE10 0000 0000 0404
mededeling: 015/0350/00097

ondernemingsnr: 0880-110-989

FACEBOOK BERICHTEN

Van de kleinsten tot de grootste, allemaal waren ze er vandaag! Onze kleintjes doodmoe na een eerste schooldag maar met nog genoeg energie om te hoelahoepen, en één van onze eerste kinderen die met gepaste trots kwam vertellen dat ze met hoogste onderscheiding geslaagd was in het eerste jaar 'townplanning & architecture' aan de universiteit van Durban...way to go Nthonbenhle!! Verder werd er gekaft, gelachen en gekakeld van jewelste. En ja, ook vandaag kwam er nog een nieuw kindje bij. We zitten propvol nu!!

Facebook photo

Ja hoor, het loont om tegen 7.30u aan de winkel te staan...er waren maar 15 wachtenden voor ons! Alle uniformen zijn nu gekocht, enkel nog 6 truitjes en 10 paar sokken, maar dat is voor morgen :)
Verder zijn alle kinderen ingeschreven op de scholen,de uniformen gestreken en de oortjes gewassen. Er hing een uitgelaten sfeer vol verwachting in het huis vandaag..hoe zal het zijn op onze nieuwe school?? En ook ik ben benieuwd voor morgen!
Verder zijn er nog maar eens 2 nieuwe kinderen aangekomen in ons huis en zitten we bijna vol (nog 3 bedjes beschikbaar). Ik hoop dat de dag nooit komt dat we een kind moeten weigeren omdat er geen plaats is...
Als kers op de taart kregen we vandaag bezoek van een of andere kerkgemeenschap met een gift van...jawel, maandverbanden!! Het ging gepaard met gezang, een speech over het zich niet schamen dat je ongesteld bent en een voorlezing uit de bijbel. Kwestie van de dag af te sluiten kan dat tellen!!

Facebook photo

Doodmoe ben ik...2 shoppingtochten met telkens 8 kinderen in de auto gepropt, in volle zon staan wachtrijen van meer dan 60 plakkerige mensen voor je (ja, ik had voldoende tijd om ze te tellen :)), 160 km gereden en ng niet alles gevonden...dus morgenvroeg vertrekken we om 6.30u met de laatste groep om tegen openingstijd aan de winkel te staan!
Er is ook weer een nieuw kind aangekomen op Sprinkle. Haar naam is Vuyo, 9 jaar oud. Mijn hart brak toen ik haar verhaal hoorde. vader heeft ze nooit gekend, mama heeft een nieuwe vriend en die wil wel de vrouw maar niet dit kind. Haar jongere zusje mocht wel mee naar de nieuwe woonst (150 km verderop, maar Vuyo was niet welkom omdat ze oogproblemen heeft. Ze werd dan maar gedropt bij een oude tante die niet voor haar kon zorgen. Sommige vrouwen zijn het echt niet waard om moeder te worden genoemd, wat moet er in dat kinderhoofdje omgaan??? Bovendien duikt ze steeds weg met haar handen voor haar hoofd als je haar wil aanraken, dus ik ben zeker dat ze meer slaag dan eten heeft gekregen.
Maar we zetten alles op alles om dit kind een warme, veilige thuis te geven! Indien iemand ons daar financieel wil bij steunen is dat meer dan welkom! Stuur graag een PM voor meer info.

Facebook photo

Berichten

Vrijwilligerswerk tandarts Britt en Joris de bouwer/Juli 2015

Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligerswerk tandarts Britt en Joris de bouwer/Juli 2015

- Geplaatst op 28 september 2015 door Chantal


Stage van Mandy en Lynn 2015

Reacties uitgeschakeld voor Stage van Mandy en Lynn 2015

- Geplaatst op 28 september 2015 door Chantal


Nieuwsbrief 08/15

Beste Sprinkle meter, peter, sponsor en symphatisant, Langs deze weg willen we jullie graag op de hoogte brengen van de evolutie en stand van zaken van onze vzw, zowel in Zuid-Afrika als in Belgie. Het was tot nu toe een druk en vruchtbaar jaar. Allereerst was er ons plan om een studielokaal te bouwen voor […]

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief 08/15

- Geplaatst op 28 september 2015 door Chantal


Music for Life 2014!

Beste Sprinkle-vrienden, ook dit jaar kan je weer een actie registreren bij Music for Life ten voordele van Sprinkle! Begin maar al vast te denken: koekjesverkoop, carwash, fuif of wat dan ook… laat je fantasie de vrije loop en registreer je actie bij MFL voor Sprinkle!   http://musicforlife.stubru.be/    

Reacties uitgeschakeld voor Music for Life 2014!

- Geplaatst op 12 september 2014 door Tim


Sprinkle Bells kersthappening

Reageer »

- Geplaatst op 9 december 2013 door Chantal


Music for Life

Het is zover, Music for Life is van start gegaan !! En Sprinkle is één van de 732 goede doelen dit jaar. Een unieke kans, en we rekenen daarbij op jullie steun. Organiseer een actie met je familie, sportclub, chiro of bedrijf. Verkoop koekjes, organiseer een fuif of laat je fantasie de vrije loop. En […]

Reageer »

- Geplaatst op 3 december 2013 door Chantal


Werkbezoek Zuid-Afrika oktober 2013

  De eerste drie weken van oktober brachten we een nieuw werkbezoek aan ons project in Bergville. De voornaamste reden was dat het dak van het centrum moest vervangen worden. Na enkele jaren was het dringend aan vervanging toe omdat het nogal beschadigd was door de soms extreme weersomstandigheden. Dankzij een gulle sponsor konden de […]

Reageer »

- Geplaatst op 14 november 2013 door Chantal


Nieuwe website

Welkom op onze vernieuwde website ! Vanaf nu zal u hier regelmatig nieuwe updates krijgen over al onze activiteiten.

Reageer »

- Geplaatst op 14 november 2013 door Chantal