Nieuwsbrief 08/15

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 

FACEBOOK


CONTACT

Sprinkle vzw
Nattenhaasdonkstraat 3 - 2880 Bornem
Belgie

Chantal De Maeyer
+32 486 36 62 97
chantal@sprinkle.be

Sprinkle vzw is erkend door
de Koning Boudewijnstichting

rekeningnr: BE10 0000 0000 0404
mededeling: 015/0350/00097

ondernemingsnr: 0880.110.989

Beste Sprinkle meter, peter, sponsor en symphatisant,

Langs deze weg willen we jullie graag op de hoogte brengen van de evolutie en stand van zaken van onze vzw, zowel in Zuid-Afrika als in Belgie. Het was tot nu toe een druk en vruchtbaar jaar. Allereerst was er ons plan om een studielokaal te bouwen voor de oudere kinderen, zodat ze een rustige plaats hebben om te studeren. Voor het opstarten daarvan kwamen er enkele mensen van Rotary Club Oostrozebeke en ook enkele vrijwilligers van Lions Club Boom. Deze laatsten deden ook vele herstellingen aan het huis en staken een nieuw plafond. De voltooiing van dit bijgebouw is gepland voor februari 2016, afhankelijk van onze financiele situatie.

Onze kinderen stellen het allemaal goed en worden groot; zo is er al eentje die verder studeert (electriciteit) en eentje die een studiebeurs van de provinciale sportbond heeft gekregen en nu op een privéschool in Durban zit. Eind dit jaar studeert er nog een meisje af en zij wil leerkracht worden; haar inschrijving is al geregeld. We vinden het onlogisch om onze kinderen op hun 18 zomaar los te laten en blijven hen financieel en administratief ondersteunen, hoewel ze niet meer in ons huis verblijven maar op eigen benen staan. Er kwamen enkele kinderen bij, en enkelen gingen weg door omstandigheden buiten onze wil om. Maar we blijven hen ook dan volgen en tot nu toe stellen ze het goed.

Het grootste probleem op school is rekenen en wiskunde; omdat velen schoolachterstand hebben als ze bij ons komen, en ook omdat ze maar vanaf 6 jaar naar school kunnen gaan (er is hier geen kleuteronderwijs) hebben ze geen getalbegrip en blijft rekenen een zware opgave. Hieraan werd ook dit jaar hard gewerkt door onze stagiaires van Howest Brugge en Artevelde Gent, die 3 maanden stage liepen in ons huis. Die studenten hebben echt het beste van zichzelf gegeven en naast het rekenen ook gewerkt aan o.a.gedragsonderzoek, positieve interactie, trainen van het personeel en leren studeren.

Tot slot waren er in juli twee jonge vrijwilligers, waaronder een tandarts. Zij heeft alle gebitten onderzocht en verzorgd, en in de resterende tijd klusjes aan het huis uitgevoerd met haar vriend…weer een hele stap vooruit!

In Belgie was het ook een hele drukke zomer. Natuurlijk was er onze Sprinkle stand op verschillende evenementen,naar goede gewoonte. In mei organiseerden we opnieuw het Ezperando festival, samen met drie andere vzw’s en de gemeente Bornem, en we zijn fier op het feit dat dit evenement elk jaar groeit en meer opbrengt. Als kers op de taart was er ook Tentuinstelling, georganiseerd door Lions Club Knokke-Zoute. De opbrengst van dit prestigieuze evenement gaat ook dit jaar voor een groot deel naar Sprinkle, en daar zijn we ontzettend dankbaar om.

Op administratief vlak is er ook een en ander veranderd. Binnen de Koning Boudewijnstichting is Sprinkle overgeschakeld van een projectrekening naar een fonds ‘Vrienden van Sprinkle’.Voor onze sponsors verandert er weinig, u zal uw fiscaal attest ontvangen zoals gewoonlijk (vanaf 40 € op jaarbasis) Ook het rekeningnummer blijft hetzelfde, enkel de mededeling moet worden aangepast.

De enige geldige mededeling is:

015/0350/00097

Elke andere mededeling wordt door de KBS niet beschouwd als gift en komt dus niet in aanmerking voor een fiscaal attest.

Tot slot willen we u nog eens oprecht danken voor uw steun en belangstelling. Zonder u zou al ons werk onmogelijk zijn! Bedankt, baie dankie, siyabonga, ook in naam van onze Afrikaanse kinderen.

Het Sprinkle team.

_
Chantal, 28/09/2015

Reacties zijn gesloten.