Update Januari 2021

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 

FACEBOOK


CONTACT

Sprinkle vzw
Nattenhaasdonkstraat 3 - 2880 Bornem
Belgie

Chantal De Maeyer
+32 486 36 62 97
chantal@sprinkle.be

Sprinkle vzw is erkend door
de Koning Boudewijnstichting

rekeningnr: BE10 0000 0000 0404
mededeling: 015/0350/00097

ondernemingsnr: 0880.110.989

Een nieuw jaar. Tijd om terug te blikken op wat 2020 betekende voor Sprinkle.

2020 startte schitterend voor het Sprinkle Child Care Centre. In februari kon de bouw van het jongenshuis worden afgewerkt. Twaalf extra bedden, een tweede badkamer en een nieuwe nannies kamer. De ruwbouw werd gedaan door lokale aannemers. Een groep enthousiaste mannen en vrouwen van Lions Club Boom ging ter plaatse om het jongenshuis af te werken en in te richten. Een grote klus die met ontembare inzet en liefde werd voltooid. Ook tandarts Britt ging mee met haar mobiel kabinet.

Einde maart sloeg Corona ook daar toe. Een zware lockdown, geen openbaar vervoer meer, de scholen gesloten. Het Sprinkle huis moest ook sluiten van de overheid. Kinderen gingen naar familie als het kon, anderen kregen tijdelijk onderdak bij personeelsleden. Na enkele maanden konden we terug opengaan. Het personeel kreeg opleiding in hygiëne maatregelen. Ontsmettingsmiddelen en koortsthermometers werden gekocht om iedereen dagelijks te controleren. Einde juli gingen de scholen deels terug open. Ondertussen was er geen bijstand van de scholen, zodat onze kinderen een grote leerachterstand opliepen. Hun grote vakantie van 7 december tot 11 januari werd ondertussen, door de uitbraak van een tweede coronagolf, al twee maal verlengd tot 14 februari. Tot nu toe bleven onze kinderen en personeel gespaard van het virus; we hopen van ganser harte dat het zo zal blijven.

In deze ontzettend moeilijke tijden konden we gelukkig blijven rekenen op ons fantastisch team ter plaatse onder leiding van Patience . Zij doet fantastisch werk, organiseert het personeel en de opleidingen, bekommert zich om elk kind, gaat naar het ziekenhuis met de zieke kindjes, houdt contacten met de scholen en zo- veel meer. Tijdens de lockdown nam ze enkele kinderen die nergens heen konden bij haar thuis op.

Ook financieel was en is het voor Sprinkle een bijzonder moeilijke tijd. Gelukkig kunnen we blijven rekenen op onze trouwe schenkers via de Koning Boudewijnstichting. Maar de fundraising activiteiten, die we broodnodig hebben om de eindjes aan mekaar te knopen, vielen quasi volledig weg. Geen Ezperando festival, geen Sprinkle kerstmarkt, geen marktjes op festivals… Onze online verkoop van wijnen was dankzij jullie wel een groot succes,; de bestelinfo vind u nogmaals in bijlage. Vele sympathisanten deden  ook een extra schenking  via de Koning Boudewijnstichting . 

Wij zijn u daar in naam van de Sprinkle kids ontzettend dankbaar voor en samen met u kijken we hoopvol uit naar een beter 2021.

De professionele tandartsstudio van tandarts Britt.

_
Chantal, 24/01/2021

Reacties zijn gesloten.