Nieuwsbrief November 2021

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Bekijk vorige nieuwsbrieven

 

FACEBOOK


CONTACT

Sprinkle vzw
Nattenhaasdonkstraat 3 - 2880 Bornem
Belgie

Chantal De Maeyer
+32 486 36 62 97
chantal@sprinkle.be

Sprinkle vzw is erkend door
de Koning Boudewijnstichting

rekeningnr: BE10 0000 0000 0404
mededeling: 015/0350/00097

ondernemingsnr: 0880.110.989


Beste Sprinkle vrienden,

Het einde van een bewogen jaar komt snel dichtbij, niet alleen hier maar zeker ook in Zuid-Afrika.

De kinderen en het personeel van Sprinkle hebben onder zeer moeilijke omstandigheden het leven en hun studies verder gezet en we kunnen hen daar alleen maar voor bewonderen. De hele Corona crisis is in België al heel zwaar voor kinderen; in een onderwijsnet waar een tekort aan leerkrachten is en geen digitale middelen zijn weegt het zeker ook hard door. 

Om de verschillende lockdowns op te vangen krijgen de Zuid-Afrikaanse kinderen al sinds maart extra lessen; zo gaan onze leerlingen van de middelbare school momenteel van 7u tot 18u naar de les.

In december studeren er weer twee van onze kinderen af aan de middelbare school en zoals altijd blijven we hen ondersteunen bij hun verdere studies en plannen. Tot ons groot plezier komen ze jaren later nog langs, zoals je op
de foto kan zien.


.

Een extra pluim ook voor onze nannies, die nog meer poetsen dan anders om besmettingen te vermijden en die ook de maaltijden in kleinere groepjes regelen. Geen sinecure met 31 bewoners!

Momenteel is ongeveer 24% van de bevolking in Zuid-Afrika gevaccineerd, en ook in onze redelijk afgelegen gemeenschap komt de vaccinatietruck langs. We waren heel blij te horen dat, ondanks alle bijgeloof en spectaculaire verhalen, ons personeel dat tot nu toe in aanmerking kwam zich heeft laten vaccineren, en dat we
tot nu toe geen enkel besmet kind of personeelslid hebben gehad. 

Financieel staat het water ons nog wel steeds aan de lippen, vooral omdat we al 2 jaar geen enkel evenement hebben kunnen organiseren. We zijn 2021 doorgekomen dankzij jullie gulle giften en het grote succes van onze eindejaars-wijnactie en we hopen ook nu op een mooi resultaat. 

Voor wie nog een donatie wil doen: giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40 en betekenen voor ons altijd een enorme steun.
KBS, BE10 0000 0000 0404, mededeling 015/0350/00097

We plannen ook opnieuw onze Sprinkle Bells kerstmarkt op 11 en 12 december in Hingene, in aangepaste Corona Safe versie en met voor het eerst ook takeaway gerechten. Tot nu toe hebben we toestemming van de gemeente Bornem maar alles blijft onzeker natuurlijk. Volg het nieuws over dit evenement op onze FB pagina. We blijven hopen en duimen dat alles kan doorgaan, we hebben het zo gemist en kijken er naar uit om jullie weer te ontmoeten. 

Hartelijk dank voor jullie steun en hou het gezond!
Het Sprinkle team
.

_
Chantal, 24/11/2021

Reacties zijn gesloten.